Kirketjener, Dorthe Langkilde

Telefon: 21192076
Mail: kirketjener@davidskirke.dk

 

Dorthe Langkilde tiltråde 11. august 2022 som kirketjener i Davids Kirke.

Hun er oprindelig uddannet etnolog og har bl.a. arbejdet på Nationalmuseet, hvor hun, foruden at bidrage med faglig kompetencer, også havde til opgave at give museets gæster en god modtagelse, også til de kulturelle og musikalske arrangementer.

Og det med værtsrollen har  været en rød tråd i hele Dorthes professionelle virke, hvilket hendes nye ansættelse i David Kirke i stor udstrækning også er.

”Jeg har været 28 år i servicebranchen og har de seneste 15 år arbejdet på fem-stjernede hoteller på tre kontinenter, bl.a. i Dubai, London og i New York, hvor jeg var ansat som butler. Det var mig, der skulle sørge for at gæsterne havde, hvad de skulle bruge, jeg havde opsyn med rengøring og skulle på alle måder opfylde de ønsker, gæsterne måtte have. Det er også lidt en butler-funktion at være kirketjener, hvor jeg både skal have opsyn med bygningen, assistere vores præst, tjene kirken og menigheden. Netop den kombination af en ”værtsrolle” og det praktiske arbejde – det er lige mig og har altid faldet mig naturligt,” siger Dorthe.

Privat bor Dorthe på Vesterbro med sin 15-årige søn. Hun interesserer sig for byens kulturtilbud, læser, syr patchwork og nyder at lave mad med sønnemand, der følger i mors fodspor på Hotel- og restaurantskolen. 

Dorthe skal, når planlægningen tillader det, også tage kirketjeneruddannelsen.