Kulturcaféen samler os om et spændende program

Kulturcaféen i Davids Kirke er et samlingspunkt for alle, der interesserer sig for kultur, religion, samfund og mødet med andre mennesker. Vi mødes hver anden onsdag kl. 14 – 16 og hører forskellige foredrag, ser film, hygger os, synger og drikker eftermiddagskaffe sammen. Du er meget velkomne til at deltage i det omfang, du har tid og lyst.

Man betaler 20 kr. for kaffe og brød. En gang imellem arrangeres også udflugter og rejse. Ved udflugter og rejser er der hel eller delvis deltagerbetaling. Tilmeld dig kirkens nyhedsbrev på hjemmesiden, så er du altid opdateret i god tid om aktiviteter eller ændringer i programmet.

Kulturcafén holder sommerpause i juni, juli og august.

 

Programmet for foråret 2024

 

10. januar

Nytårskur med sang og bægerklang hjemme hos præsten. 

 

24. januar

Professor, dr.phil. og dr.teol., Erik A. Nielsen, giver os et spændende foredrag om ”synd, dyd og tro”. Han har igennem et langt liv og et omfattende forfatterskab arbejdet med forbindelserne mellem litteratur, billedkunst, musik og teologi og skrevet adskillige bøger om emnet. 

 

7. februar

Sorg og glæde - det er emnet i Kulturcaféen den 7. februar, hvor vores præst Helena Hauge deler ud af sit mangeårige arbejde og samtaler med mennesker i sorg. Hun vil tale om, hvordan man bærer sorgen, når verden banker på og stiller forventninger, men også om, hvordan man kalder på glæden og finder troen på, at det kan ende godt.

 

21. februar

Organist Philip Aggesen fortæller om den store barokkomponist, J.S.Bach. Vi hører om de grundlæggende fixpunkter i verdenshistoriens største komponist: Hvor arbejdede han, hvordan blev hans musik set på i hans samtid, hans familieliv og andre interessante aspekter.

 

6. marts

Vi dykker ned i kunstneren William Morris' smukke blomstermotiver og etnolog Dorthe Langkilde samler nogle af trådene i Morris' imponerende virke i victoriatidens England. Udover at skabe et brand, hvis florale mønstre stadig sælges i dag 140 år senere, spændte kunstneren William Morris' evner vidt og bredt: Fra gobelinvævning til tapettryk, fra bogtryk til glasmosaikker og fra politisk aktivisme til poesi. 

 

20. marts

Vi skal høre Astrid Vilsen fortælle om den norske forfatter Sigrid Undsets (1882-1949) liv og forfatterskab. Sigrid Udset fik i 1928 Nobelprisen i litteratur for romanerne om middelalderkvinden Kristin Lavransdatter.  Det øvrige forfatterskab handler om kvinders liv og om konflikter for de kvinder, der brød de traditionelle kønsrollemønstre.

 

3. april

Foredrag af forfatter Søren Ulrik Thomsen, som i dette foredrag tager os med ind i erindringen med udgangspunkt i sin bog Store Kongensgade 23. Dette reflekterede erindringsessay rummer minder om hans pubertet og moderens depression og langvarige ophold på sindssygehospitaler, om klasselærer Bodil, morfar Henning og skønne Jane fra Sølvgade Skole: Man han deler også sine tanker om, hvorfor man skriver, om frygten for alderdommens rædsler, om efteråret, hvor alting på én gang flammer op og dør ud. Og om en lejlighed i Store Kongensgade 23, hvor forfatteren kun boede et enkelt år, men alligevel er stedet, hvorfra fremtiden altid vil udstråle.

 

17. april

Vi tager på udflugt til museet for post, tele og kommunikation – Enigma, hvor vi får rundvisning og frokost. Info om tilmelding og pris følger.

 

1. maj

Dramatiker Lenemarie Olsen holder foredrag om den svenske forfatter Selma Lagerløf, der som den første kvinde modtog Nobelprisen.

Historien om den første kvindelige nobelprismodtager i litteratur er ikke  nogen fortælling om en blid eventyrtante. Vi tager til Mårbacka i Sverige for at finde ind til den store hemmelighedsfulde digterindes virkelige verden. Mellem kristendom, hemmelig kærlighed og social indignation folder de magiske legender sig ud. 


15. maj

“Alle elsker Puccini”. Vores præst Helena Hauge fortæller om den kendte og elskede komponists dramatiske liv og vi hører highlights fra hans operaer.

 

29. maj

Vi mødes til minigudstjeneste under åben himmel med sang og musik i præstegårdshaven. Bagefter serveres kaffe og kage.

 

Tilmeld dig kirkens nyhedsbrev på hjemmesiden, så er du altid opdateret i god tid.

 

Nederst på siden vises et lille udpluk af billeder fra tidligere udflugter med Kulturcaféen.

   KIRKEKALENDEREN

   Sofiero i Sverige, udflugt med Kulturcaféen

   Geologisk Museum, udflugt med Kulturcaféen

   Jesuskirken, udflugt med Kulturcaféen

   Frederiksborg Slot, udflugt med Kulturcaféen

   Arbejdermuseet, udflugt med Kulturcaféen

   Den Kgl. Afstøbningssamling, udflugt med Kulturcaféen

   Hirschsprung & Café under uret, udflugt med Kulturcaféen

   Rigshospitalet & kunsten, udflugt med Kulturcaféen

   Assistens kirkegård, udflugt med Kulturcaféen